Ishockey

Juniortränare till Vita Hästen

Vita Hästen söker huvudtränare samt assisterande tränare (Träningar och Matcher) till sin Juniorverksamhet. J-18 Elit samt J-20 Elit. Är du rätt person att fortsätta vår utveckling av juniorverksamheten samt fostra framtidens spelare i Vita Hästens A-lag? Läs då mer nedan och skicka in din ansökan. 

 

Om Vita Hästen:

Vita Hästen är Norrköpings Hockeylag, bildat 1967 genom sammanslagningen av IFK Norrköping och Sleipner. Sedan 2014 återfinns representationslaget i landets näst högsta serie Hockeyallsvenskan. Föreningen har också en stark ungdoms- och juniorverksamhet med ca 400 utövare. Juniorlagen återfinns i J-18 Elit samt J-20 Elit. Föreningen bedriver även Lokalt Ishockeygymnasium samt Hockeyhögstadium i samarbete med kommunen och privata aktörer. Föreningens ambition är att utveckla juniorverksamheten för att i framtiden fostra fler egna spelare till representationslaget och annan elitnivå.

 

Om rollen:

Som Huvudtränare i våra juniorlag har du fullt ansvar för respektive lags verksamhet vad gäller planering, genomförande och resultat. Du är också ytterst ansvarig för individens personliga utveckling och utbildning, både vad gäller ishockey och i övrigt. Du samverkar med sportchef för junior och ungdom samt övriga tränare i Junior och A-lagsverksamhet. Vidare så ansvarar du för att bedriva arbetet utifrån den målsättning och struktur som föreningen arbetat fram.

I rollen ingår också andra uppgifter inom föreningen, så som tex instruktör på Ishockeygymnasium, hockeyhögstadium, Camp- och lägerverksamhet samt ev administrativa sysslor ex Isschema.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har genomgått ETU (Elittränarutbildningen) eller likvärdig utbildning. Meriterande är om du även har andra ledarskapsutbildningar.

 Önskvärt är att du har tidigare tränarerfarenhet inom elithockeyn från junior eller seniornivå och god kännedom kring svensk ishockey.

Du drivs av att utveckla och utbilda unga spelare vidare i deras karriärer och till nästa nivå. Du besitter en god pedagogisk förmåga och har ett ledarskap som passar för uppgiften. Vidare så bör du vara ansvarstagande med stort engagemang för ditt uppdrag, men också med en förståelse för vikten av samarbete i föreningen med övriga tränare samt ledning.

 

Övrigt om tjänsten:

Heltid (Kvälls- och helgarbete i samband med träning och match)

Visstidsanställning

Lön: Fast

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 20190331

 

Urval sker löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Är du den vi söker?

Skicka din ansökan (cv+personligt brev) till per.backlin@vitahasten.se

Ev frågor kring tjänsten besvaras av Sportchef Ungdom och Junior Per Bäcklin, 0702-905532

 

 

 

Välkommen med din ansökan.
Kontaktperson
Vita Hästen Ishockey
0702144313
Norrköping


Mer om Ishockey

På Svenska Ishockeyförbundets hemsida, www.swehockey.se, hittar du mer information om denna sport. Vissa av förbunden har även egna annonseringssidor för tränaruppdrag.