Ishockey

Vita Hästen söker huvudtränare till U15 & U16

Vita Hästen söker 2 st huvudtränare till sin Ungdomsverksamhet, närmare bestämt våra U15 och U16 lag. Är du rätt person att utveckla våra ungdomar som ishockeyspelare och människor, säkerställa deras hockeyutbildning samt fostra spelare till våra juniorlag? Läs då mer nedan och skicka in din ansökan.

 

Om Vita Hästen:

Vita Hästen är Norrköpings Hockeylag, bildat 1967 genom sammanslagningen av IFK Norrköping och Sleipner. Sedan 2014 återfinns representationslaget i landets näst högsta serie Hockeyallsvenskan. Föreningen har också en stark ungdoms- och juniorverksamhet med ca 3000 utövare. Juniorlagen återfinns i J-18 Elit samt J-20 Elit. Föreningen bedriver även Lokalt Ishockeygymnasium samt Hockeyhög- och mellanstadium i samarbete med kommunen och privata aktörer. Föreningens ambition är att utveckla ungdomsverksamheten för att i framtiden fostra fler egna spelare till våra juniorlag.

 

Om rollen:

Som Huvudtränare i våra respektive ungdomslag har du fullt ansvar för respektive lags verksamhet vad gäller planering, genomförande och resultat. Du är också ytterst ansvarig för individens personliga utveckling och utbildning, både vad gäller ishockey och i övrigt. Du samverkar med ungdomsansvarig i föreningen och sportchef i Juniorverksamheten samt övriga tränare i ungdomsverksamheten. Vidare så ansvarar du för att bedriva arbetet utifrån den målsättning och struktur som föreningen arbetat fram.

I rollen ingår att säkerställa hockeyutbildningen samt skapa förutsättningar för att så många som möjligt av våra egna produkter ska kunna ta en plats i föreningens J-18 elit-lag när de ska börja gymnasiet.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har genomgått hockeyförbundets utbildningar och som lägst BU2. Meriterande är om du även har andra ledarskaps- eller pedagogiska utbildningar.

 Önskvärt är att du har tidigare tränarerfarenhet inom hockeyn från junior eller hög ungdomsnivå och god kännedom kring svensk ishockey.

Du drivs av att utveckla och utbilda unga spelare vidare i deras karriärer och till nästa nivå. Du besitter en god pedagogisk förmåga och har ett ledarskap som passar för uppgiften. Du har en god förmåga att förstå och lära ut vad som krävs för fortsatt spel på högsta juniornivå, dels i form av individuell skicklighet men även vad gäller karaktär och i lagspel.

Vidare så bör du vara ansvarstagande med stort engagemang för ditt uppdrag, men också med en förståelse för vikten av samarbete i föreningen med övriga tränare samt ledning. Vi förväntar oss att du tar ansvar för samtliga spelares i ditt lags utveckling och välmående, oavsett ambitions- och kunskapsnivå.

 

Övrigt om tjänsten:

Deltid - Kvälls- och helgarbete i samband med träning och match

Säsongsanställning (U16 1 säsong, U15 2 säsonger)

Arvode: Enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 20210315

 

Urval sker löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Är du den vi söker?

Skicka din ansökan (cv+personligt brev) till ungdom@vitahasten.se

Ev frågor kring tjänsten besvaras av Ungdomsansvarig Viktor Thim, 0703-220473

 

 

 

Välkommen med din ansökan.

 
Kontaktperson
HC Vita Hästen
0703-220473
Norrköping


Mer om Ishockey

På Svenska Ishockeyförbundets hemsida, www.swehockey.se, hittar du mer information om denna sport. Vissa av förbunden har även egna annonseringssidor för tränaruppdrag.