Ishockey

Lycksele Sportklubb, LSK, söker tränare till J18-laget, säsongen 2021/2022.

Välkommen till Lycksele, staden i Lappland, ett samiskt förvaltningsområde i Västerbottens län mitt mellan kust och fjäll. Här i Lycksele, Lapplands första stad, är livskvalitén hög och våra företag skapar ett blomstrande näringsliv.


Kommun: Lycksele
Län: Västerbotten
Yta: 5 888 km²
Kommuninvånare: 12 315 personer (2021)
Invånare per km²: 2,2 personer
Invånare i tätort: 8 660 personer (2021)


Nu söker vi en engagerad och utvecklingsinriktad tränare till vårt J18-lag. Vårt fokus ligger på kvalitativ träning och uppbyggnad av verksamheten i linje med ishockeyförbundets och Svensk idrotts strategier. Klubben har ett bra samarbete Tannbergsskolans Hockeygymnasium i Lycksele, vars elever utgör en del av J18-laget.

Vi söker en tränare som sätter spelarna i fokus och känner ett stort engagemang i sin roll och för sporten. Tjänsten/huvudtränaruppdraget innebär träningsansvar och förstås andra sedvanliga uppgifter som ingår i en tränares roll. I uppgiften ligger ett ansvar att förvalta lagets egenskaper på bästa sätt och samtidigt ge möjlighet för spelarna att utvecklas individuellt.

OM DIG
Vi söker dig som har tränarerfaren inom ishockey, då enl. Svenska Ishockeyförbundets utbildningskrav. Saknas detta kan utbildning ev. anordnas i överenskommelse med klubben.

Idrottslärarutbildning är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från pedagogiskt arbete och föreningsverksamhet ses som meriterande.

Det läggs stor vikt vid att du besitter en god social kompetens och har ett gott bemötande, mot såväl spelare, tränarkollegor och föräldrar/vårdnadshavare. Som huvudtränare kommer du att ha tät kontakt med spelarna och även andra tränare. Det är därför mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt en vilja och ett intresse för god gruppdynamik.

KORT OM OSS
Lycksele Sportklubb bildades redan 1929 och har haft flera olika idrotter under sina vingar. Brottning, boxning, fotboll, konståkning och friidrott är några av dem. Inom ishockeyn har klubben verkat sedan tidigt 50-tal. Inom hockeyn har Lycksele Sportklubb fostrat spelare som har/har haft spelarkarriärer i bland annat SDHL, SHL, NHL och KHL.
Mer information om LSK finns att läsa på hemsidan, www.lyckselesportklubb.se.


OM ANSTÄLLNINGEN
Varaktighet:                  2022-03-31, ev. möjlighet till förlängning.

Tillträde:                       2021-08-01

Omfattning:                   25%

Lön:                              Enl. avtal/överenskommelse.

Sista ansökningsdag:      2021-06-30

Ang. omfattning
Möjlighet kan finnas för utfyllnad av anställningsgraden inom andra yrken. Här spelar förstås dina egna kvalifikationer en viss roll. Det som kan vara aktuellt är någon av Lyckseles större industrier eller Tannbergsskolan i Lycksele. Då det gäller skolan är det i första hand inom idrottsläraryrket detta kan vara aktuellt, dock beroende på kvalifikationer hos den sökande.

KONTAKT
Henrik Wernersson, 070-687 79 85
Elisabeth Björnsdotter Rahm, 070-222 25 11
Kontaktperson
Patrik Linder
0706700503
Lycksele


Mer om Ishockey

På Svenska Ishockeyförbundets hemsida, www.swehockey.se, hittar du mer information om denna sport. Vissa av förbunden har även egna annonseringssidor för tränaruppdrag.